❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Fem RESSÒ a Versalles!

Ressò som un equip d'estudiants de la UPC que ens presentem a la competició internacional d'habitatge sostenible Solar Decathlon Europe. Només ens falta finançar el transport del nostre prototip fins Versalles! La teva ajuda és imprescindible per aconseguir-ho! Ens ajudes?

0
segons
15
Aportacions
795€
De 4.660€
Aporta al projecte

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

RESSÒ és un prototip d’espai comunitari de rehabilitació social i autosuficient realitzat pels estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) que s’emmarca dins la competició internacional Solar Decathlon Europe 2014 que es durà a terme el proper més de juny i juliol a Versailles, París.

A la competició hi participen 20 equips de diferents universitats del món i a Versailles seran els mateixos estudiants que s'encarregaran de construir els seus prototips. Participem en tots els aspectes del projecte, des de la seva gestió i projecció fins a la construcció. Actualment hem acabat de definir el prototip i ja l'estem construint al Campus de l'ETSAV.

Si voleu saber més sobre el projecte aquí us deixem el link del nostre últim video.

CARACTERÍSTIQUES DEL PROJECTE

El projecte Ressò es basa en els paràmetres de la construcció sostenible per tal de minimitzar la nostra petjada ecològica. Per tant tenim en compte aspectes com l’arquitectura bioclimàtica, l’eficiència energètica, l’urbanisme sostenible, la gestió eficient dels edificis i els sistemes solars actius integrats.
És per això que prenem com a referència certificats energètics com Passiv Haus, Minergie, HGE o Verde.

Per altra banda replantegem un model residencial, gestionant col·lectivament tant els recursos com l’estil de vida de les persones de manera col·lectiva (model co-housing).

Podem resumir les característiques del prototip en uns punts bàsics:

  • ESPAI INTERMEDI d’acord amb el model d’espai comunitari co-housing.

  • CLIMATITZACIÓ PASSIVA – sistemes LOW TECH segons els paràmetres de contrucció sostenible.

  • ESTRUCTURES LLEUGERES amb solucions que facilitin el transport i la construcció i el desmuntatge.

  • DEPURACIÓ D’AIGUA local per reutilitzar les aigües grises i optimitzar i reduir el consum d’aigua.

  • Ús de material reciclat en el MOBILIARI.

Aquest prototip tindrà una segona vida al barri de Sant Muç de Rubí, que permetrà regenerar i rehabilitar socialment i econòmicament un teixit.

QUI SOM?

Som un grup d'estudiants de diferents disciplines que treballem de forma horitzontal per tirar endavant el projecte, cadascú aportant els seus coneixements i donant el màxim de les seves possibilitats.

Si voleu anar seguint l'estat del projecte podeu visitar la nostra pàgina web, el Facebook, el Twitter o seguir-nos a Instagram

A QUÈ DESTINAREM LES VOSTRES APORTACIONS

Per poder competir a Versailles ens cal finançar la part del transport de tot el material per poder construir el prototip, des del Campus de l'ETSAV a Versailles i de Versailles al Campus. Per aquest motiu necessitem la vostra ajuda, perquè el projecte es pugui fer realitat, després de dos anys de molts esforços.

RECOMPENSES

CALENDARI

La competició comença el 16 de Juny amb la qual cosa podreu veure el resultat abans de l'estiu i podreu disfrutar de les recompenses durant l'estiu!!

  • Del 16 al 26 de juny construirem el prototip a la Cité du Soleil a Versailles.

  • Del 27 juny al 14 de juliol es duran a terme les activitats de la competició i les visites obertes al públic. Us animem a tots a venir-hi!

  • Del 15 al 19 de juliol desconstruirem el prototip de Versailles

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

0 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies