❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Projecte 3 de juliol

Monument per a homenatjar les víctimes de l'accident de metro de València.

0
segons
390
Aportacions
18.784€
De 18.000€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte sense rebre cap recompensa a canvi:

El projecte

El 3 de juliol de 2006 un fatídic accident va produir la mort de 43 persones i deixà ferides de diversa consideració a unes altres 47. Des d'aleshores hem mantingut viva la lluita ciutadana perquè la memòria dels nostres familiars servisca perquè mai més no torne a ocórrer una cosa així.

Durant aquests 9 anys se'ns han plantejat nombroses preguntes que ningú no ens ha contestat. Hem viscut la comissió d'investigació més curta de la història de les Corts Valencianes, amb nombrosos tècnics vetats i, aquells que no ho van ser, estaven alliçonats. Hem patit indefensió durant la fase d'instrucció d'un judici que no es va celebrar i també hem suportat la censura de la televisió pública valenciana, entre d'altres maltractes.

En resum, per reclamar responsabilitats hem patit el menyspreu d'un govern que només ha volgut silenciar la nostra veu i la memòria d'aquells que vam perdre aquell 3 de juliol.

Volem una intervenció artística contra l'oblit, un monument per a tota la societat valenciana, un projecte viu, que perdure en el temps i en la memòria col·lectiva. Que siga un punt de reflexió i de referència, que marque una fita de canvi en la ciutadania, que ens recorde el compromís de construir una societat millor.

Participa en la selecció del projecte

El projecte será escollit en el marc d'un concurs d'idees. La decisió sobre el projecte que finalment es realitzarà correspon a un jurat d'experts en el camp de l'art i un membre de l'AVM3J. A més, se sumarà a aquesta decisió un vot popular, obtingut mitjançant aquesta web, on tothom està convidat a participar.

 Esbossos finalistes:

ANJA
ANJA

LARREA
LARREA

MIXURO
MIXURO

FERMIN
FERMIN

NUNEZ
NUNEZ

El monument seleccionat s'ubicarà al lloc on tingué lloc l'accident el 3 de juliol de 2006, al jardí del cantó dels carrers Sant Vicent i Roís de Corella de València (mapa).

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners que obtinguem mitjançant aquesta campanya es destinaran a pagar els materials i les despeses de construcció i instal·lació del monument, i a remunerar els artistes d'acord amb allò que estableix el manual de bones pràctiques en les arts visuals.

Si superem l'objectiu inicial, podrem destinar més recursos als materials i al disseny del monument.

Sobre les recompenses

Creiem que la principal recompensa és la instal·lació d'aquest monument a l'espai públic. Aquest projecte perdurarà al paisatge de València, i servirà com a homenatge a les víctimes, com a record de la lluita de l'associació per la veritat i la justícia.

Ens agradaria dedicar tot el pressupost disponible al monument, i confeccionarem alguns materials senzills com a recompensa: xapes, samarretes i bosses de tela amb el nostre lema "43 morts + 47 ferits = 0 responsables", a més de pòsters de record d'aquest projecte.

Algunes aportacions inclouen entrades de cinema per a l'estrena del documental '0 responsables', que actualment realitza la productora Barret, i que s'estrenarà a final de 2015 o en 2016 a diverses ciutats.

Farem una sèrie limitada del pòster per als mecenes que més aporten, i un dossier exclusiu del projecte, amb esbossos del monument.

També tenim exemplars del llibre de la periodista Laura Ballester sobre l'accident.

Calendari previst

Com que la ubicació del monument serà a l'espai públic, els aspectes tècnics i la coordinació amb els equips de l'ajuntament de València influiran el calendari. Tanmateix, prevem que l'obra es podrà inaugurar al llarg de 2016.

+ Info

Blog de l'associació
Pàgina de Facebook
Perfil de Twitter

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

11 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Diego

    Diego

    más de 8 años

    Segons una pregunta que us han fet amb anterioritat aclariu que "El disseny (...)per a la bossa es el dels puntets grocs i negres(...)i no du text.",però al verkami hi possa: "Bolsa de tela(...)con nuestro lema".No hi haurà lema finalment? =(

  • Hola Colometa,

    El disseny que haviem pensat per a la bossa es el dels puntets grocs y negres de nostra segona samarreta i no du text.

  • Colometa G.

    Colometa G.

    más de 8 años

    Supose que el text de la bossa està en valencià, no? Gràcies!

  • Hola Francisco, disulpa la tardanza en contestar.

    Pues no hay un sitio oficial para vender nuestros objetos, de hecho no los vendemos.

    Habitualmente los solíamos ceder en nuestras concentraciones a la gente que hacía donativos.

    Si estás interesado puedes ponerte en contacto con nosotros en [email protected]

  • Francisco M

    Francisco M

    más de 8 años

    ¿Donde puedo comprar productos de vuestra asociación para financiaros?

  • Gràcies a tu. Posarem punts de recollida a València, i també podem fer enviaments per correu per als qui no pugueu accedir-hi.

  • beldavid

    beldavid

    casi 9 años

    Hola, volia saber si feu enviaments o els regals s'han d'arreplegar a València. Gràcies!

  • Hola, puedes ponerte en contacto a través del correo de la asociación ([email protected]) para plantear formas alternativas de aportación. Muchas gracias.

  • Nieves Fernandez Feijoo

    Nieves Fernandez Feijoo

    casi 9 años

    ¿Hay alguna otra forma de aportar dinero para el proyecto 3 de Julio? ¿una transferencia por ejemplo?

  • Hola, gracias por tu interés. La fecha límite ya pasó, y ahora mismo tenemos los cinco proyectos finalistas. El próximo día 3 se hará público el proyecto ganador.

#02 / Gracias, gracias, gracias.

¡Lo hemos conseguido!

Hemos llegado a los 18.000€ que prevemos que necesitábamos para afrontar todos los costes del proyecto y poder enviaros las recompensas que os merecéis.

Con este proyecto vamos a conseguir un propósito que nació hace unos años y fue creciendo poco a poco dentro de la Asociación. Nos va a permitir fijar un punto donde podamos llevar una flor o un pensamiento a nuestros familiares y amigos.

Es para nosotros una gran satisfacción el crear este lugar y hacerlo embelleciendo la ciudad, por eso quisimos que fuera un artista quien hiciera su propuesta. Es un regalo para todos los ciudadanos y ciudadanas, con el ánimo también de que nos permita no olvidar la historia y que nunca más se repita.

Nuestro agradecimiento es inmenso.

Gracias a los centenares de mecenas anónimos que os habéis sumado a nuestra iniciativa.

Gracias a Xavi… seguir llegint

#01 / Ya tenemos proyecto ganador

Queridos mecenas, antes que nada, muchas gracias a todos por vuestras aportaciones. Queremos informaros de que el jurado ha seleccionado ya el proyecto que se realizará. Se trata de la obra Prime time de Anja Krakowski.

El jurado del Proyecto 3 de Julio ha estado compuesto por Manuel Borja-Villel (director del Museo Reina Sofía de Madrid), Agustín Pérez Rubio (director artístico del Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires), Vicente Todolí (Director de Hangar Bicocca de Milán), José Luis Pérez Pont (crítico de arte, comisario del Proyecto 3 de Julio) y Beatriz Garrote (presidenta de la Asociación de Víctimas del Metro 3 de Julio). Además, hemos contado con un voto ciudadano, donde han participado más de mil personas.

La intervención Prime Time plantea la creación de un lugar que persigue cumplir tres funciones: presencia literal, función… seguir llegint

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies