❗️ Per poder utilitzar Verkami has de fer-ho des d'un altre navegador. Instal·la o entra desde: Microsoft Edge, Chrome o Firefox. Microsoft ha deixat d'actualitzar el navegador Internet Explorer que estàs utilitzant i ha deixat de ser compatible amb la majoria de llocs web.

Contes-objecte co-creats per a infants i adults

Amb l’editorial "Los Cuscusianos" volem fer un somni realitat co-crear, editar i publicar contes-objecte per a totes les edats i que siguin… co-creats, socialment responsables, imaginatius, artístics, artesanals... i els volem fer amb tu! Els contes que sempre havies volgut i no sabies on trobar.

Cuscusian*s

Un projecte de

Categoria

Creat a

0
segons
142
Aportacions
4.630€
De 4.550€
Aporta al projecte
Veure projecte en Castellano

Escull la teva recompensa

O dona-li suport amb una donació

Aporta sense recompensa
Fes una donació altruista al projecte perquè simplement vols ajudar a fer-lo realitat:

Els contes que sempre havies volgut i no sabies on trobar

Amb l’editorial Los Cuscusianos volem fer un somni realitat: co-crear, editar i publicar contes-objecte tant per infants com per adults i que siguin:

Contes co-creats

Ens reunim en sessions obertes (tothom hi pot participar) amb artist*s, dissenyador*s, científic*s, arquitect*s, jardiner*s, bomber*s, escombriair*s, bibliotecari*s o tu i creem, editem, revisem i maquetem col·lectivament els contes en sessions intensives que van des d’un dia fins a diversos dies.

Contes-Objecte

Per a nosaltres cada conte és una obra d’art, un objecte que, tal com està fet: materials, producció, textura, tacte,... ens ajuda a explicar una història. Tenim contes amb globus i casetes de fusta, tenim contes amb coixins i pèsols, tenim contes amb tasses de te i contes que són coves de paper. I tot això ens ajuda a explicar millor cada història.

Contes amb fons

Volem tractar tots els temes que els pares i mares, germans i germanes, avis i àvies necessiteu. Contes que ajudin a parlar de la mort, del sexe, de l’embaràs, de l’esquizofrènia, del càncer, de l’amor, de l’enveja, de l’alegria… I tot això ho volem fer amb els seus protagonistes i experts, que sigui amb ells, amb qui co-creeem aquests contes.

Contes artístics i artesanals

Volem donar als nostres contes un toc especial, un acabat acurat, que tinguin alguna sorpresa… per això volem treballar amb els creatius, artistes i artesans locals, no només per idear-los, sinó també per produir-los.

Contes socialment responsables

Volem fer contes que ens ajudin a tots a créixer, també econòmicament. Per això ens unim amb fundacions, organitzacions, associacions o grups d’amics que treballen sobre els temes més importants per a la nostra societat. D’aquesta manera aquestes organitzacions tenen més visibilitat o noves eines per difondre el seu missatge. I a més els permet recaptar fons a través de les vendes dels contes.

Contes Mediambientalment responsables

Volem fer contes mediambientalment responsables que consumeixin poc, que siguin de proximitat, que siguin saludables per l’ànima i pel cos i sobretot, sempre que puguem, que no tinguin plàstics!

Contes on tots hi guanyem

Volem fer contes on tots hi guanyem: hi guanyem per què ens omplen l’ànima, per què ens emocionen al tacte però també ens donen de menjar a tots de forma justa i equitativa.

I per fer aquest somni realitat necessitem la teva ajuda!

Sobre les recompenses

El Guisante

Autora: Cécile Ribas

Idioma: Castellà

16 pàgines a color (tintes ecològiques) impresses sobre paper verjurat de 280gr.

Encuadernació: Un cosit molt especial

Mides: 18 x 19 cm.

Hem transformat aquesta petita obra d'art cosida per la Cécile (sí, fixeu-vos-hi, fins i tot el text està cosit!) i hem cuidat fins a l'últim detall per què la versió impresa mantingui l'esperit i la delicadesa de l'original. Un conte de 16 pàgines a tot color sobre paper verjurat de 280 g.

Les aventures del Sr. Embut

Autor: Lluís Sabadell Artiga

Idioma: Català i Castellà

92 pàgines e paper reciclat de 200gr. b/n (tintes ecològiques)

Encuadernació: Cola Pur

Mides: 27 x 21 cm.

Les divertides aventures del Sr. Embut inclouen cinc breus històries en 45 imatges per què us inventeu el text, les acoloriu, hi dibuixeu a sobre... i tot el que se us acudeixi per tal de passar una estona emocionant i creativa. 92 pàgines amb imatges en blanc i negre sobre un paper de 200 g. reciclat.

Únics

Autors: L'Arbre, el Porc i la Flor 2015 (Ruth Vallina, Cécile Ribas, Pep Mayugo, Lluís Sabadell Artiga i Rubén Campo)

Idioma: Català i Castellà

12 pàgines en paper reciclat de 350gr. a color (tintes ecològiques)

Encuadernació: Cosit a màquina

Mides: 19 x 14 cm.

Un conte sobre l'acceptació de la diferència. 10 pàgines plenes de mitjons i enginy, cosit a mà i dissenyat per poder-se penjar a qualsevol estenedor al costat dels vostres mitjons preferits. Aquest conte va ser co-creat pel WhatsApp pel col·lectiu L'Arbre, el Porc i la Flor el 14 de febrer de 2015 arran dels 20 anys de la formació del mateix.

El Niño Té (No recomanat per menors de 16 anys)

Autors: L'Arbre, el Porc i la Flor 1995 - Redisseny: Lluís Sabadell Artiga

Idioma: Castellà

Sobre de te i conte en paper reciclat de 300gr. a color (tintes ecològiques)

Mides: 15 x 12 cm.

Un conte de L'Arbre, el Porc i la Flor per adults, quan acabes cansat d'una jornada amb infants... diguem-ne, poc amistosos ;-)

Edició Limitada amb una tassa de te artística

Molt aviat us podrem ensenyar el disseny exclusiu de la tassa de tè que estem fent!

Aquí tenim les primeres proves. Les definitives aniran sense el peu i l'esmalt serà una mica més blanc:

El Nen Sobre

Autors: L'Arbre, el Porc i la Flor 1995 - Redisseny: Lluís Sabadell Artiga

Idioma: Català i Castellà

Sobre i postal en paper reciclat de 350gr. a color (tintes ecològiques)

Mides: 18 x 12 cm.

Ironia i jocs de paraules barrejats amb objectes és el pur estil del col·lectiu L'Arbre, el Porc i la Flor que va estar actiu des de l'any 1995 fins al 1999.

Invisible

Autors: L'Arbre, el Porc i la Flor 1995

Idioma: Català i Castellà

Globus, Caseta de fusta i conte en paper reciclat de 350gr. a color (tintes ecològiques)

Mides: Globus (50 cm. aprox de diàmetre) Caseta de fusta (4x4x3 cm.) i conte (13,5 x 13,5 cm.)

Un conte objecte sobre la invisibilitat i les ganes de viure, de tant en tant, molt amunt! El conte està format per un globus, una caseta de fusta i el conte imprès sobre paper reciclat de 300 g.

Els Cuscusians

Autors: Cécile Ribas amb la col·laboració de Pep Mayugo i Lluís Sabadell - L'Arbre, el Porc i la Flor 2015

Idioma: Català i Castellà

Carpeta i Postals de gran format en paper reciclat de 350gr. a color (tintes ecològiques)

Mides: 25 x 18 cm.

Aquest conte, escrit i il·lustrat per Cécile Ribas amb la col·laboració de Pep Mayugo i Lluís Sabadell Artiga, és el que dóna nom a l'editorial. Recull sis perfils de cuscusians i amb el temps i la vostra ajuda (i la d'un espirògraf) en volem crear molts de nous!

Mini Pillut

106 cartes en paper reciclat de 350 gr. a color

Mides: 8'5 x 5 cm.

El Pillut el va inventar l’Àvia Maite per poder jugar amb el seus néts de 3 i 6 anys. El joc havia de ser prou senzill per tal que en Jan ,de 3 anys, hi pogués jugar i prou divertit per poder-hi jugar tots. El resultat va ser aquest joc que des de fa dos anys juguem amb tota la família. A més com que els nens han crescut, hem anat incorporant normes noves que ens hem anat inventant. Per això diem que el Pillut "creix amb tu" ja que a mesura que els vostres fills i filles creixin, aneu incorporant més complexitat i riquesa al joc. I volem créixer tots junts, per això obrirem una web on anirem recollint totes les normes noves que ens inventem entre tots i així el Pillut anirà millorant. El joc incorpora 10 cartes blanques per dibuixar-hi cartes amb normes noves.

Qui som?

Un grup de persones apassionades pels contes, per co-crear, per escriure, per il·lustrar, per divertir-nos i per créixer i acompanyar en el creixement als nostres fills i filles i a tots els infants i als més grans…

Cuscusià Lluís Sabadell Artiga creador de l’editorial, porta la co-creació a la sang, i això l’ha fet convertir-se al cuscusianisme radical. Verd, o-bert i pare de dos cuscusians i marit d’una cuscusiana que encara no sap que ho és.

Comunitat Cuscusiana

Cuscusiana Cécile Ribas creadora del conte Los Cuscusianos que dona nom a l’editorial, és una artista que tant et cus un conte, com et crea una nina del no-res.

Cuscusià Pep Mayugo MacGiver + William Klein=Pep. Si li dones un clip i un filferro, te’n farà una tanca per una caixa i si li dones una càmara de fotos analògica amb carret en blanc i negre, unes fotos increïbles.

Cuscusiana Montserrat Rebollo, mare, bibliotecària, exploradora de la vida. Li agrada jugar amb les paraules i la sorpresa.

Avia Maite és la creadora del joc Pillut. Mare d'en Lluís i àvia de l'Ada i en Jan. La podem considerar la mare de tots els Cuscusians i Cuscusianes.

Cuscusiana Ada Sabadell Grau la més petita de les Cuscusianes i els Cuscusians amb només 8 anys ja crea contes i il·lustracions siderals.

I tots vosaltres futurs cuscusians, esperem que ens ajudeu contribuint en aquesta campanya i venint a co-crear amb nosaltres els nous contes que publicarem.

A què destinarem les vostres aportacions

Els diners que aconseguim els destinarem íntegrament a pagar la impressió i els materials per produir els contes-objecte.

Si aconseguim més diners els dedicarem a imprimir el proper conte: "El llibre de les portes" i/o a ampliar el nombre d'exemplars de cada conte.

Vols co-crear el proper conte amb nosaltres?

Si vols participar en alguna de les sessions de co-creació de contes que començarem a organitzar a partir de maig amb fundacions, organitzacions, etc. només cal que enviïs un correu amb les teves dades de contacte i adreça a través de a web de Los Cuscusianos

Calendari previst

Estem treballant de valent per tenir editats, corregits, revisats i llestos per imprimir/produir els primers 7 contes i un joc pel 23 d'abril. Si aconseguim el nostre objectiu els primers dies d'abril per Sant Jordi podrem entregar les recompenses en mà a una de les parades que posarem a diverses ciutats o bé podrem enviar-les per correu, passat Sant Jordi.

+ Info

Web Editorial Los Cuscusianos
Sobre la co-creació

Preguntes freqüents

Encara no n'hi ha cap publicada

Tens algun altre dubte o pregunta?

Pregunta a l'autor/a

2 comentaris

Si ja ets mecenes, Inicia sessió per comentar.

  • Cuscusian*s

    Cuscusian*s
    Autor/a

    9 años

    Hola Caterina! I tant que sí, podem enviar a les Illes Balears i a tot el món mundial! Depenent de la recompensa pot ser que tingui un petit sobrecost, que us indicarem quan contactem amb vosaltres per concretar l'enviament.

    Ens fa molta il·lusió que els nostres contes viatgin i vegin món!

  • Caterina Gornals

    Caterina Gornals

    9 años

    És possible l'enviament a les Illes Balears?

#06 / Moltes gràcies a totes i tots! !Muchas gracias a todas y todos!

(Castellano a continuación)

Moltes gràcies per haver-nos ajudat a fer realitat aquest somni!

En breu us farem arribar un formulari per que ens indiqueu l'adreça d'enviament i algunes dades més i la setmana vinent esperem ja poder començar a enviar-vos les recompenses!

Ens va fer molta il·lusió que fos precisament el dia de Sant Jordi que varem aconseguir arribar a la quantitat necessària i veure la bona acollida que han tingut els contes i el Pillut aquests dies que els hem mostrat a les diferents parades! Aquest ha estat el primer pas d'un camí que esperem que sigui llarg i fructífer!

De nou, moltes gràcies!

Una abraçada Cuscusiana!


Muchas gracias por ayudarnos a hacer realidad este sueño!

En breve os haremos llegar un formulario para que nos indiquéis la dirección de envío y algún dato más y la próxima semana esperamos ya poder empezar a enviaros las recompensas!

seguir llegint

#05 / Dos somnis fets realitat: ens veiem per Sant Jordi a Barcelona i Girona!

Els Cuscusians i les Cuscusianes estem d'enhorabona per partida doble: estem a punt a punt d'aconseguir el nostre objectiu i a més tindrem els primers contes per vendre per Sant Jordi!

Us hem d'explicar un petit secret... Com que no voliem perdre'ns la diada de Sant Jordi, ara fa uns dies, veient que anavem aconseguint el nostre objectiu econòmic gràcies a totes les vostres aportacions i gràcies també a la confiança que va depositar en el projecte el nostre impressor (igrafic.com) doncs varem decidir arriscar-nos i tirar endevant la impressió. L'ocasió valia la pena, poder presentar els contes Cuscusians en un dia com aquest no ho podiem deixar escapar!

Així doncs, ens podeu visitar en alguna de les tres parades que tindrem a Barcelona i a Girona. Estarem ni més ni menys que a la Plaça Catalunya de Girona, al Passeig de GràciaBarcelona (cantonada amb Diagonal) i per últim a la Fira Arts Libris que es celebra al Centre d'Art Santa Mònicaseguir llegint

#03 / Primeres proves de la tassa de "El Niño Té"

Ja tenim les primeres proves dels diferents models de la tassa, bé, cada una serà única i exclusiva. No ens n'em pogut estar d'ensenyar-vos aquestes proves tot i que no són les definitives!

Estan quedant precioses com podeu veure! Hem volgut fer una reinterpretació de la típica tassa de tè anglesa...

Aquestes són les modificacions que volem fer-hi:

Fem servir cookies pròpies essencials per poder oferir el nostre servei i de tercers per conèixer l'ús de la pàgina. Política de cookies